Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Шест години затвор за бившия ковчежник на Ватикана Джордж Пел. Това постанови съдът в Мелбърн.

Пел беше осъден за сексуални посегателства над деца. Той ще има право да иска предсрочно освобождаване най-рано след 3 години и 8 месеца, предаде Bulgaria ON AIR.

Присъдата е значително по-лека от очакваното. Предполагаше се, че може да получи до 50 години затвор.

Кардиналът беше сред най-влиятелните хора в Римокатолическата църква през последните 20 години.

При произнасянето на присъдата съдията заклейми "шокиращата арогантност", с която Пел е извършил престъпленията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

До KOKO

преди 5 години

До До KOKOКато казвам "Той лично, като шеф на комисията, за пръв път в историята на Ватикана, започна да наказва педофилите!" имам предвид самият Пел. Не този който го обвинява - него никой не е виждал. Освен след педофилите, той е бил и по следите на огромна финансова злоупотреба в кръговете на ватиканската банка. Това е третият човек след папата, ковчежникът на Ватикана, не селски свещенник.

11

До KOKO

преди 5 години

Разбирам чуствата ти - аз мисля че, педофилите трябва направо да бъдат убивани! Но, какво ако не го е направил? Факт е че, няма дори едно косвено доказателство - само думите на един човек. Той лично, като шеф на комисията, за пръв път в историята на Ватикана, започна да наказва педофилите! какво ако това е удар на самите педофили? Други педофили духовници просто ги местят в някоя селска църква и никой не чува за тях какво правят там.... а за него такъв шумен процес???

10

Удар по Ватикана

преди 5 години

В присъдата се каза че, няма да се смесва с обикновенни затворници, поради високия си статут. Предполагам че, това е компромис - малка присъда - за да не го убият! Целта е да го дискредитират завинаги за да го махнат от 2 места:- от разследващата педофилите Комисия, която той оглави наскоро и която започна да отнема духовенство! До сега само ги местеха.- от разследването на големи финансови потоци(злоупотреби) в католическата банка.Той е третият след папата, отговаря за финансиите на Ватикана. Никога не е бил уличаван в подобни неща, не се признава за виновен, сега осъден само по думите

fallback