Снимка: Reuters

Големият недостиг на електроенергия, който парализира Венецуела от четвъртък, е принудил митничарите на летището в Каракас да записват ръчно пристигащите и заминаващите, а контролът е по-гъвкав, предаде Франс прес.

Имената и номерата на паспортите се записват с химикалки на хартия, защото автоматизираните системи не работят, съобщава пътник, пристигнал рано снощи на летище "Майкетия" в Каракас. Към този момент скенерите на митницата не са работели. Пристигнал по-късно пътник съобщава, че скенерите работят и лентите за багаж се движат.

Подаването на електроенергия във венецуелската столица постепенно се възстановява, предаде ТАСС, цитирана от БТА. "Работата за постепенно възстановяване на електрозахранването се води едновременно в 22 -та района на града", заяви Ерика Фариас, кмет на западните райони на Каракас.

Още по темата

Тя увери, че целта е пълно възстановяване на доставките на електричество, макар че работата тече постепенно и може да има прекъсвания. Служителите на венецуелската енергийна мрежа се стараят да върнат живота в цялата страна в нормалното му русло, подчерта Фариас.

Тя добави, че всички болници в Каракас разполагат с необходимото гориво за електрогенераторите си до пълното възстановяване на електроподаването.

По-рано правителството заяви, че в болниците не са умирали от 15 до 17 пациенти, както съобщи опозицията, припомня АФП. Пациентите просто са били преместени.

Над 50 души са били задържани в Каракас за грабеж на супермаркет, докато електроподаването в града беше прекъснато, съобщава в. "Насионал", цитиран от ТАСС.

Венецуелската армия е поела охраната на стратегическите енергийни обекти на страната, а линиите, по които се извършва подаване на електричество, се наблюдават от въздуха, заяви пред националната телевизия министърът на отбраната на Венецуела Владимир Падрино Лопес, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase