Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg
fallback

Между големите държави Индия е най-бързо растящата икономика, коментира адвокат Борислав Боянов, председател на Индийско-българската бизнес камара, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Надявам се конфликтът между Индия и Пакистан да не се задълбочава, каза Боянов по темата за отношенията между Индия и Пакистан. "Ситуацията е комплексна – външно- и вътрешнополитически. Индия е огромна държава. Пакистан също е силна държава. И двете са ядрени сили. Неслучайно всички глобални лидери призоваха за уморитворяване", допълни той.

"Вчера се изказа пакистанският премиер, след това и външният министър на Индия. Искам да вярвам, че нещата ще бъдат уредени. В момента индийските борси са изцяло на зелена територия. От друга страна, конфликт в Кашмир има редовно. Има жертви и от двете страни. Този терористичен акт отпреди две седмици отприщи тази вълна. Но не виждам притеснение за бизнеса в Индия".

Населението на Индия до 2024 г. се очаква да бъде най-многобройното в света, а до 2020 г. да бъде държавата с най-младо население, посочи адвокат Боянов.

"От Индийско-българската бизнес камара забелязваме все по-често индийски компании да идват в България и региона. Има компании, които се интересуват от концесията на Летище София и ЧЕЗ. България и Индия имат бизнес отношения от 1958 г., но в последните години те се развиват изключително бързо. IT и фарма индустрията благоприятстват развитието на двустранните търговски отношения", поясни още той.

Още подробности вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

До VА когато запада бъде принуден да обяви фалит ...Ха ха ха ха, кой ще принуди запада да обяви фалит бе?И за какво да го обявява?В запада е и хляба и ножа.Запомни го това!

7

Анонимен

преди 5 години

Индия е либертарианска държава, тя трябва да е идеалът на нашите либертарианци. Растеж, икономика, но населението остава бедно. Това се случва във всички либертариански икономики. Искаме ли да бъдем тъмна Индия, или искаме да бъдем социална държава като Скандинавието, Западна Европа?

6

Анонимен

преди 5 години

страната майка на нашите римляни,както ги наричат в този сайт или ромеи е във възход,няма ли да поискат да се завърнат там?

fallback