Снимка: pixabay
fallback

Индийската организация за космически изследвания няма първо да изпрати животни в космоса по примера на други страни, а ще изведе в орбита специално създаден за целта робот андроид, предаде ТАСС. Това заяви ръководителят на организацията Кайласавадиву Сиван.

Първият индийски самостоятелен пилотиран полет е насрочен за декември 2021 г. Както по-рано бе оповестено, първо се предвижда в орбита да бъдат изведени два космически кораба за изпитания в безпилотен режим - в края на 2020 г. и през юли 2021 г. С тези кораби се предвижда да бъде изведен в орбита роботът андроид.

"Нашият робот ще бъде идентичен на човека, ще може да прави всичко, което правят хората, макар и не в толкова широк смисъл", заяви Сиван.

Той отбеляза, че Индия разработва самостоятелно робота. По думите му, роботът е почти готов и ще участва в изпитанията в безпилотен режим, преди индийски екипаж да се отправи в космоса в края на 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

Те тоалетни нямат, преди време със закон държавата задължи всеки да има тоалетна във тях. Да не говорим детския труд

13

Анонимен

преди 5 години

Битакът на Косматка

12

До Факт

преди 5 години

Ако някой се е родил умствено дефектен, не може да му се помогне. Ето сам си противоречиш, без да се усещаш - "руснаците разчитат в момента само на една 60-гидишна технология". А това ще рече, че индийците гонят това, което беше Русия преди 60 години!Казваш ".. опитите им да разработят нов двигател удрят на камък". Не знаеш ли или лъжеш по стар западноиндийски начин? Ами "Ангара" какви двигатели ползва? Да не говорим за това, което не знае никой - "Сармат" с какви двигатели е? А "Авангард"?

fallback