Снимкa: Reuters, архив
fallback

Интерпол официално поиска от китайските власти информация за президента на организацията Мън Хунвей, предадоха ДПА и АП.

Семейството на Мън загуби връзка с него, след като преди седмица той отпътувал от Франция, където е централата на Интерпол, за Китай. Френската прокуратура обяви вчера, че е започнала разследване.
 
Китай не е направил официално изявление за местонахождението на Мън. "Интерпол поиска чрез официални полицейски канали китайските власти да изяснят статута на президента на Интерпол Мън Хунвей", посочи организацията..
 
64-годишният Мън, който е зам.-министър на обществената сигурност в Китай, бе избран за президент на Интерпол през 2016 г. и с мандат до 2020 г., според сайта на организацията.
 
Като президент той председателства изпълнителния комитет на Интерпол, който се избира от страните членки, и носи отговорността организацията да изпълнява решенията на комитета и на годишното общо събрание.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 5 години

Отишъл е човека да си види любовницата...................да се скрие от жена си за малко!!

17

Филхармонията

преди 5 години

Тука доста са се изказали нa които целият им живот е made in China като започнеш от леглата на които си лягат до телефоните и техниката и покривките им за маси на които дращят неразумните си коментари.Малко като Македонския синдромкъде обявиха война на Китай и победиха и вече се чудят дека че ги гробят толко много китайци. Жалки мишки ако Китай падне живота ви ще се върне в 17век .

16

Филмар

преди 5 години

След присаждане на лицето му на друг ще им го върнат.....

fallback