Снимка: архив Reuters
fallback

10-годишното българче, простреляно в италианския град Семинара, е в стабилно състояние. Това съобщи пресцентъра на Външно министерство.

Oще по темата

Пред посолството на България в Рим местните власти са потвърдили самоличността на детето, както и че то е български гражданин, потвърди bTV.

След полученото потвърждение консулът ни се е свързал с родителите, които са го информирали, че детето е в стабилно състояние и се възстановява. Те са заявили, че на този етап не желаят съдействие от нашето дипломатическо представителство в Рим.

Детето пострада при убийството на италианския мафиот Джузепе Фабио Джофре. При стрелбата българчето било заедно с Джофре в стопанство, притежавано от него. Момчето е ранено в корема.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

А родителите му?

преди 5 години

Кой ще ги санкционира, щом твърдят, че не са знаели къде е детето им?Индийчето целогодишно ли пребивава в Италия?Колко често и за по колко време си идва в България? Колко време прекарва в българско училище? Стъпвало ли е изобщо в училище? Или някъде се води записано като ученик, за да има нужните бройки школото?Детски надбавки получават ли се за него (грешни пари от нашия джоб)? Кого храним ние и за какво го храним? За да работи по фермите в друга държава?Тук реват на тема "детски труд" ...

5

Анонимен

преди 5 години

До Аз"Колко пъти ще я пишете тази новина?"---За чаааветата с българско гражданство в чуЗбина няма лимит на публикациите.БХК-то плаща!!!

4

Анонимен

преди 5 години

синче на бг мафиот, гръмнато при италианския колега на "тате"да ревеме ли

fallback