Снимка: архив, Reuters
fallback

Повече от 50 души починаха, а много други се разболяха и бяха приети болница през последната седмица в Индонезия след консумация на домашно приготвен алкохол, предаде Ройтерс, позовавайки се на властите.

Твърди се, че отровните спиртни напитки са съдържали различни вещества, включително препарат против комари.

Полицията е арестувала в столицата Джакарта и околността най-малко 12 души, заподозрени в приготвянето и продажбата на такъв алкохол.

Не е ясно дали отровените са починали от образувал се в питието метанол или от съдържал се в него препарат против насекоми. Изследването на алкохола убиец продължава.

Властите са претърсили уличните продавачи с цел да отнемат и унищожат хиляди бутилки с домашно приготвеното питие.

В населената преобладаващо с мюсюлмани Индонезия акцизът върху алкохола е висок, което кара хората да търсят по-евтин домашно приготвен такъв.

Смъртните случаи след употреба на такива питиета зачестиха през последните години. През 2016 г. 36 души са починали в Индонезия, след като са пили домашно приготвен алкохол.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Тц, тц, тц...

преди 6 години

Еееее, ама недейте така... Нали на мюслите техния началник не им даваше да пият алкохол(алкохол е дума от АРАБСКО-ИСЛЯМСКИ произход, не от европейски)? Защо ги набеждават тези невинни душици? Те и хора не взривяват, не пренасят дрога, не произвеждат. Лоши, хора, лоши...

11

наблюдател

преди 6 години

А, уж религията не им позволява да пият алкохол! Лицемерие!

10

Киро Х

преди 6 години

Малко офтопик, ама при наличието на 260,000 ислямски бежанци в Индонезия, Фрау Меркел защо още не ги е поканила да се преместят в Германия, да им се даде статут на бежанци и карта за банкомат с по 4.000 евро месечни помощи!? Това си е чист расизъм и проява на безкрайна Ислямофобия!

fallback