Севернокорейският лидер се срещна с южнокорейските артисти. Снимка: Reuters
fallback

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун аплодирал с широка усмивка и останал дълбоко развълнуван от концерта на южнокорейски звезди в столицата Пхенян вчера, съобщи днес севернокорейската официална информационна агенция КЦТА, цитирана от Франс прес.

АФП определя като изключително необичаен факта, че Ким е присъствал на това събитие. По принцип режимът в Пхенян се опитва да предотврати какъвто и да било досег на страната с южнокорейската култура.

Ким присъствал на концерта заедно със съпругата си И Сол Джу, бивша певица. Севернокорейският лидер се здрависал с южнокорейските изпълнители и им поднесъл най-дълбоки благодарности, съобщи КЦТА.

За утре е предвиден още един подобен концерт, посочва Франс прес. Агенцията отбелязва, че тези културни прояви са поредният признак за изненадващото разведряване на отношенията между Севера и Юга след Зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари. Тогава Ким изпрати в южнокорейския курорт севернокорейски спортисти, женска музикална формация и по-малката си сестра. Последваха различни дипломатически контакти, в резултат на които са планирани срещи на върха между двете Кореи, както и между КНДР и САЩ.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Титова войска

преди 6 години

Аз мисля, че рано или късно ще се обединят- интересът клати феса! Или ще ги обединят!

32

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен (11)"Американците никога няма да допуснат обединение на Корея"____________________________________________________________Относно пиндосите си прав, но забравяш диалектиката. Никога не казвай никога!Днес те все още имат сили и определено няма да допуснат, но след 10-12 години дали Русия и Китай ще се интересуват от тяхното мнение?

31

относно заключението

преди 6 години

Струва ми се, че срещата между КНДР и САЩ все още не е потвърдена от КИМ.

fallback