Снимка: Архив, БТА
fallback

Американският вицепрезидент Майк Пенс е имал уговорена среща със севернокорейски представители, включително със сестрата на лидера Ким Чен-ун, по време на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, но севернокорейците са я отменили в последния момент, предадоха световните агенции.

По време на визитата на Майк Пенс в Пьонгчанг за церемонията по откриването на игрите, "се откри възможност за кратка среща с ръководителите от севернокорейската делегация.

Вицепрезидентът бе готов да грабне тази възможност, за да подчертае необходимостта Северна Корея да се откаже от незаконните си програми за балистични и ядрени ракети", заяви в комюнике говорителката на държавния департамент Хедър Науърт.

"Съжаляваме, че те не се възползваха от тази възможност", добави тя.

Пенс е щял да се срещне на 10 февруари с Ким Йо-чен, сестрата на севернокорейския лидер, и с председателя на парламента Ким Йон-нам, но севернокорейците се отказали два часа преди уговорената среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

До 13 АнонименСмяташ, че САЩ няма да нападнат Северна Корея? Според мен е въпрос на време. Мисля, че и Иран ще нападнат. Който и да им се противопостави - ще нападат - санкции, вътрешна революция, война... със сякакви средства... Искат да владеят всичко, дори и космоса :)

14

Анонимен

преди 6 години

Китай държи САЩ за топките, защото има голям запас от краварски ценни книги и ако ги пусне всичките на пазара ще лепим долари вместо тапети.Засега китайците купуват с тях материални активи по цял свят - пристанища, петролни и газови фирми, заводи, банки и пр.

13

Анонимен

преди 6 години

А няма ли да кажете защо са се отказали? Защото държавния департамент на САЩ точно преди срещата е отправил заплахи срещу Северна Корея, с което ги е убедил, че с терористи не се преговаря, тоест няма нужда да преговарят със САЩ. Всички американски бази в региона са им в обсега, а САЩ повече санкции от това не могат да наложат. Ако опитат военни мерки ще си получат отговора доста бързо и болезнено, което ще ги отслаби значително в региона и ще струва много пари.

fallback