Снимка: БТА
fallback

Разрушаване на двигателя е една от най-вероятните причини за самолетната катастрофа в руската Оренбургска област, при която загинаха над 70 души, заяви пред БНР доц. Марин Петров – експерт по безопасност на полетите. 

"В такъв случай действително лопатките на турбината се "пръскат" в различни посоки с огромна скорост. Това може да доведе до попадането им в крилото, предизвикване на пожар и т.н.", отбеляза експертът.

Oще по темата

Причините за разрушаването на двигателя може да са различни. Възможно е и спиране на двигателя поради обледеняване, не може да се изключи версията с неработещ скоростомер и по-точно тръбата на Пито, отбеляза доц. Петров.

"Тези самолети са продължение на разработките на бюро Антонов. Приемник са на самолетите Ан-24, Ан-26. Това е една сравнително нова разработка, на десетина години. Сравнително съвременен, с нови двигатели.

Но не мога да твърдя, че този самолет Ан-148 е несполучлив по конструктивни причини. Тук явно има множество фактори, може да бъде например и лошо техническо обслужване", поясни експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Боби

преди 6 години

До Анонимен 50Анонимни Военни Експерте - Ракети с ИЧ глава за насочване не работят в обикновени облаци да не говорим в снежна буря - ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ПО ФОРУМИТЕАнонимен 51Маслото в Реактивните двигатели не е толкова за смазване а по-скоро служи като топлообменник. При няколко хиляди оборота развиващи се от турбината класически лагери не се ползват - ползва се хидростатичен лагер - течност се нагнетява между две повърхности ротор и статор и те нямат връзка по между си и ***

50

Анонимен

преди 6 години

Или е по-достоверно, че старото масло е причинило аварията на турбината, ха ха :-):-):-)

49

Анонимен

преди 6 години

Двигателят се е разрушил защото са го уцелили с топлинотърсеща ракета, пък другото са фейк нюз за баламурнисите.

fallback