Снимка: архив, Reuters
fallback

Докладът, публикуван от американски конгресмени от Демократическата партия, обвиняващ Русия в намеса в изборите, вреди на двустранните отношения и на самите Съединени щати, заяви Кремъл, цитиран от Ройтерс.

"Що се отнася до тази кампания, всичко, което можем да направим, е да изразим своето съжаление и да повторим, че тези обвинения остават безпочвени", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той също така отхвърли твърдението на САЩ, че Москва се меси в мексиканската политика преди президентските избори там.

Oще по темата

"Това е неправилно . . . и безпочвено", каза Песков по повод коментар на американския съветник по национална сигурност Хърбърт. Р. Макмастър, който заяви в разпространен на 15 декември видеоклип, че има "първоначални признаци", че Русия се меси в изборите в Мексико.

Макмастър не даде подробности как Русия се опитва да окаже влияние върху гласуването през юли, на което мексиканците трябва да изберат нов президент на мястото на Енрике Пеня Нието.

Някои анализатори разглеждат водещия кандидат Андрес Мануел Лопес Обрадор като фаворит на Москва, имайки предвид положителното отразяване, което той получава от подкрепяни от Кремъл медии като "Спутник" и РТ.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 6 години

29 Тежко ти , кой знае как се оправяш с твоя мозък

28

Анонимен

преди 6 години

И това нещо 21 седи с часове тук , скапана история сте

27

мъдрост

преди 6 години

Отслбващата САЩ става най-опасната страна в света.тежко ни!

fallback