Снимка: Reuters
fallback

Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън предупреди, че опасността от групировката "Ислямска държава" "далеч не е отминала" въпреки разгрома й в Ирак, предаде Асошиейтед прес.

Уилямсън посочи, че сега битката "навлиза в нова фаза" и изрази ангажимент от името на правителството си да се продължи съвместната работа с предвожданата от САЩ международна коалиция с цел преследване на остатъка от бойците на "Ислямска държава" в Сирия и на други места.

Министърът, който направи тези изявления на пресконференция в Багдад, подписа декларация за намерение за британски инвестиции в размер на 10 милиона лири в иракските служби за борба с тероризма.

"Британското правителство е решено да спечели войната в интернет, като попречи на набирането на още фанатични бойци чрез разпространяваната пропаганда на "Ислямска държава", заяви още той, цитиран от БТА.

Агенцията отбелязва, че миналия месец Ирак обяви победа над "Ислямска държава" след повече от три години на ожесточени боеве с екстремистката групировка в западните и северните райони на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Симеон Димитров

преди 6 години

До толерантен,На коя територия бе *** ? Даже и да са ги изтребили в Сирия, американците евакуираха от Рака и Мосул по голямата част от главатарите на ИДИЛ в Афганистан и на територията на Ирак. Това беше разкрито не от някакви русофили , а от вестник "Таймс". Или и та са агенти на Путин. В момента САЩ са концентрирали на границата между Ирак и Сирия окол 6000 останали бойци на ИДИЛ (бяха 60 000) останали живи. Сигурно за да играят шах. Русия просто трябва да изгони САЩ от района.

11

Анти ГЕРБ

преди 6 години

"Министърът, който направи тези изявления на пресконференция в Багдад, подписа декларация за намерение за британски инвестиции в размер на 10 милиона лири в иракските служби за борба с тероризма." В това изявление има една малка грешка. Тези 10 милиона ще отидат за обучение и въоръжаване на нови терористи, които да попълнят редиците на ИД. Естествено, че тези нови терористи официално ще се наричат бойци от умерената опозиция. Все пак така звучи много по-изискано и дипломатично.

10

толерантен

преди 6 години

Какъв ИДИЛ бе, вие чувате ли се какво говорите. ИДИЛ вече 6 пъти е унищожен от руските богатири за което Путин 6 пъти е докладвал официално пред целия свят. Тук някакви лаици излизат с номера че видите ли Путин лъже и все още има ИДИЛ.--------------------------------------------Така е, но и 6 пъти беше възстановяван с пари от СА за наемници, с инструктори от Изараел и оръжие от сащ.

fallback