Снимка: Reuters

След като вчера беше разпитан от руските служби за сигурност, предполагаемият извършител на атентата в супермаркет в Санкт Петербург призна вината си, съобщи следствието, цитирано от Франс прес.

Още по темата
При разпитите заподозреният признал пред разследващите, че е подготвил и извършил престъплението. Той казал, че бил движен от "ненавист към организаторите и участниците в психологически тренинги, които преди време посещавал", посочват ТАСС и Ройтерс.

Руският следствен комитет днес предяви обвинение в извършване на терористичен акт на задържания за взрива на 27 декември в магазин "Перекресток" в Санкт Петербург. По-късно градската съдебна пресслужба съобщи, че на 35-годишния заподозрян Дмитрий Лукяненко е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 28 февруари 2018 г. по дело за терористичен акт. Той заяви, че ще обжалва. 

Според следствието Лукяненко бил регистриран в психиатрична клиника от 19-годишен, а според запознат източник, цитиран от Интерфакс, той бил член на "окултисткото националистическо движение "Нова ера", отбелязва АФП, цитира БТА.

При взрива в супермаркета в сряда пострадаха 18 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase