Доналд Туск. Снимка: Reuters
fallback

Срещата на върха на ЕС потвърди подкрепата си за принципа на двете държави при регулирането на кризата в Близкия изток, която се изостри след решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел и да преместят там посолството си. Това съобщи председателят на Европейския съвет Доналд Туск в Тwitter, цитиран от Франс прес и ТАСС.

"Срещата на върха на ЕС потвърди подкрепата си за принципа на двете държави. Позицията ни за Ерусалим остава без промяна", посочва той.

Oще по темата

На 11 декември, след среща на европейските министри на външните работи, европейският топ дипломат Федерика Могерини заяви, че страните от ЕС не разглеждат въпроса за преместване на посолството си в Израел и не планират да предприемат каквито и да било действия спрямо статута на Ерусалим, докато той не бъде съгласуван в преговори между Израел и Палестина.

Тя също така посочи, че за Брюксел единственият приемлив начин за разрешаване на конфликта е последователното изпълнение на принципа за две държави.

/ЕС/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

муспи

преди 6 години

В исляма е прието да се казва на Мария Мириам, но също така казват на Мардухей Моамад. То е в хода - на яхве алах.

15

до 16

преди 6 години

хахаха запада мачка Русия на всички фронтове..завзе почти цяа Украйна,остави им един Крим,който си беше руски,и два малки града..смаза руския ислямски катун Сирия..Черна Гора в НАТО,скоро и Македония..и един ден Сърбия..санкции до дупка,цени на петрола наполовина..Турция се изгаври с Русия,Путин налага санкции на доматите хаха няма такъв позор..но Путин и Лавров са си пратили децата да учат и живеят на Запад..хахаха

14

Анонимен

преди 6 години

До до 11 12Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха..........на шуротиите, тоест мятанията натам-насам......сутрин едно-вечер друго...........ВЕЧЕ МУ СЕ ВИКАЛО "гъвкавост,способност за лавиране и трансформации"..........Вай, вай, вай..........те затова тия "гъвкавите" нема-нема па се юрнат към ТВЪРДИТЕ руснаци, получат си по един твърд по каските и се кротват!!!! А колкото до "ученето на запад".......това беше модерно преди години..сега вече НИКОЙ не боледува от тия глупости! А РУСНАЦИ ПЕЧЕЛЯТ ПОРЕД ОЛИМПИАДИТЕ!

fallback