Палестинци протестират срещу Тръмп. Снимка: БТА
fallback

"Спазих предизборното си обещание, а други - не!". С тези думи американският президент Доналд Тръмп взе на прицел в Туитър тримата си предшественици в Белия дом Бил Клинтън, Джордж У. Буш и Барак Обама, обвинени, че не са изпълнили обещанията си за Ерусалим, предаде Франс прес.

Oще по темата
Тръмп приложи видео, за да припомни поетите по този въпрос от тримата предишни президент ангажименти, от които те в една или друга степен впоследствие са се отметнали.

Клинтън, както и Буш, твърдяха по време на кампаниите си, че са склонни да преместят американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, но промениха виждането си, след като дойдоха на власт. Обама не е казвал нещо конкретно за посолството, но нарече Ерусалим "столица на Израел".

"Щом поема функциите си, ще започна процедура по преместване на американското посолство в града, който Израел избра за столица", заявява през 2000 г. Джордж Буш в реч, откъс от която е публикуван в туита на Тръмп.

Видеомонтажът завършва с изявление на самия Тръмп, огласяващ "официалното признаване" на Ерусалим за столица на Израел и решението си да премести посолството на САЩ от Тел Авив там.

В изявлението президентът косвено говори за липсата на кураж у тримата обитатели на Белия дом преди него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

До 33

преди 6 години

Какви кръвни братя какви пет лева. То и ти може да си кръвна сестра със турчин, такава ние била съдбата да съжителстват с тях. Арабина си е Арабин, евреина си е евреин християните сме си християни а мюсюлманите не са хора

29

Анонимен

преди 6 години

Не си наясно какво Евреите мислят за християните. За това казах да откриеш Тората, ама май трябва да ти обясня какво е това първоТръмп играе в отбора на евреите, които са кръвни братя на мюс-те и мразят християните точно толкова, колкото и мюс-те. Така, че не бързай с радостта

28

До г-жата/жицата

преди 6 години

P.s. Подмокрям се или по скоро се дървя от красиви жени! На Тръмп не съм му фен но не мога да отрека че играе в отборът на християните, ако не ти е ясно!

fallback