Снимка: архив, Reuters
fallback

Авиокомпания обяви, че неин екипаж е видял севернокорейската ракета, която бе изстреляна миналата седмица. Това е вторият подобен случай.

Пилоти на самолет на хонкогската компания "Катуей пасифик", изпълняващ полет от Хонконг за Сан Франсиско, са видели в деня на ракетното изпитание "нещо, което прилича на връщане в атмосферата на ракета", се казва в изявление на компанията.

Oще по темата

Ракетата е била далеч от самолета, "Катуей пасифик" ще остане в състояние на повишена тревога, но няма да промени трасетата си.

Двама пилоти от два различни самолета на южнокорейската авиокомпания "Къриън еър" също казаха, че са видели нещо, което приличало на светкавица, вероятно севернокорейската ракета.

Пхенян заяви, че изпитаната миналата седмица ракета Хвасон-15 може да достигне до всяка точка на САЩ.

Анализатори обаче не са убедени, че Северна Корея разполага с необходимите технологии, за да гарантира оцеляване на бойните заряди при загряването в момента на повторното навлизане на ракета в атмосферата при завръщане от космическото пространство.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

РККА

преди 6 години

до преди 15/20 год бяха на мода историите за срещи с НЛО днес са ракетите на Ким ...аре стига сте се боцкали,шмъркали напушвали де....те онези с два самолета ви разпориха утопичната демокрация ,тез де имат ракети ли ще спрете...тва да не е *** Ибрикчиев,де си реже ракетите щом на ефендито от Истамбула му се заклати феса...

17

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен12Американското ПВО ,няма да позволи ракетата да падне на американска територия!Граничарите ли ще я спрат след като няма виза?

16

Анонимен

преди 6 години

Те американците дано не я видят в Америка , защото и там има много свестни хора!

fallback