Снимка: архив, Reuters
fallback

Бус с осем българи е катастрофирал на магистралата А4 до Пескиера, Северна Италия, в събота в 5 часа сутринта, съобщи местното издание на в. ”Кориере дела сера”.

Бусът пътувал от София за Милано. Предполага се, че поради внезапно заспиване на волана бусът е блъснал тир с 49-годишен сръбски шофьор, който не бил ранен, пише "24 часа".

На мястото на инцидента пристигнала веднага пътната полиция от Верона, която затворила участъка от магистралата на това място. Заради ранния час в събота обаче не е имало трафик.

Осмината българи били откарани в болници в Пескиера, Дезенцано и Бреша. След като им била оказана медицинска помощ, те били изписани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Шофьор

преди 6 години

Вярно в буса всички са шофьори но пътя го поемат двама или трима другите си пасуват и спат отзаде.

3

delofo

преди 6 години

Да отговоря на всички- за какви редовни линии пишете? буса е фирмен и превозва шофьори на тирове до техните камиони,всичките в буса са шофьори и се сменят при пътуването,това ,че е заспал най-вероятно има причина,след като заспива 20-25 минути след смяната.И не е вярно ,че пострадалите са леко...много тежко са пострадали и не са изписани веднага.

2

Анонимен

преди 6 години

На дълъг път винаги трябва да са двама шофьори. В противен случай се случват неприятни инциденти. Но както винаги се случва е бил само един. Резултата е видим и от космоса. Умората и безсънието са най големият враг за водача. Затваря очи за секунди и при скорост от над 100 км. става страшно. Хубавото в случаят е че няма жертви.

fallback