Снимка: Reuters
fallback

Нападателите, които откриха огън по събралите се за молитва в египетска джамия в петък, са носели флагове на "Ислямска държава", съобщиха официални лица в събота, като се позоваха на данни от очевидци, предаде "Reuters", цитира "Фокус".

Oще по темата
Медията припомня, че до момента нито една от действащите на територията на Египет терористични групировки не е поела отговорност за атентата, в резултат на който загинаха 305 души, а други 128 са ранени.

Според информацията, броят на нападателите е бил "между 25 и 30 души, като те са носели флагове на "Ислямска държава", докато стреляли" с автоматични оръжия през вратата и прозорците на мюсюлманския храм срещу събралите се хора.

В петък екстремисти задействаха взривно устройство в джамия, разположена на египетската територия на Синайския полуостров. Впоследствие организаторите са открили огън по събралите се за традиционната петъчна молитва хора. 

По последни данни жертвите на атентата са 305 души. В отговор Египет започна мащабна антитерористична операция, а в страната бе обявен тридневен траур. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

do 11

преди 6 години

До анонименпо добре безмозъчен отколкото да притежаваш болен мозък

11

анонимен

преди 6 години

нека се трепят без това са много и са безмозьчни

10

Анонимен

преди 6 години

Преди се казваха Османска държава и бяха първи приятели на Запада.

fallback