Ципи Хотовели Снимка: Twitter
fallback

Премиерът и външен министър на Израел Бенямин Нетаняху е смъмрил заместник-министъра на външните работи Ципи Хотовели заради думите й, че евреите в САЩ не пращат децата си във въоръжените сили и имат "удобен живот", предаде ДПА.

В разпространено днес съобщение на канцеларията на Нетаняху се казва, че премиерът "осъжда обидните забележки на Ципи Хотовели за американската еврейска общност".

"Евреите от диаспората са ни скъпи и те са неделима част от нашия народ. Не са уместни такива атаки и нейните забележки не отразяват позицията на Държавата Израел", пише в съобщението, съобщи БТА.

В телевизионно интервю, излъчено снощи, Хотовели, която е член на консервативната
 партия "Ликуд" на Нетаняху, заяви, че евреите в САЩ "не пращат децата си да се сражават за своята страна". "Повечето от тях имат доста удобен живот. Те не познават чувството да бъдеш нападан с ракети", каза тя.

Хотовели направи това изявление на фона на растящи разногласия между израелското правителство и евреите в САЩ, след като Нетаняху не изпълни обещанието си в Ерусалим да има място за молитви, споделено от хора от двата пола. Премиерът се отказа от този план под натиска на ултраортодоксалните партии в Израел, припомни ДПА.

Свещената Западната стена на Стария град в Ерусалим е под администрацията на ултраортодоксални евреи, които отстояват строга интерпретация на юдаизма, забраняваща съвместни молитви на жени и мъже. Мнозина американски евреи са против тези ограничения, които според тях им пречат да практикуват по-либерална форма на религията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Рави Исус Христос

преди 6 години

Римляни 11 Бог предаде евреите на непокорство езичниците да се спасят и бъдат покорни на Бог докато се изпълни времето за спасение на евреите ние като нации бунтовни евреи непокорни препъни Камъкът Исус Христос

67

Анонимен

преди 6 години

72 Но не забравяй че те не са само теоретици и практици на комунизма не са само негови апологети но и основни негови отрицатели и борци срещу комунизма, тоест те са и от вете страни на барикадата на комунизма

66

Анонимен

преди 6 години

73 За това си прав , на практика Иисус е бил първият комунист.

fallback