Снимка: архив Reuters
fallback

Време е за размисъл за това, което ще се случи в Германия, обяви Председателят на Християндемократическия съюз Ангела Меркел по повод решението на Свободната демократическа партия на Кристиан Линднер да преустанови участието си в предварителните преговори за съставяне на "ямайска" коалиция в Берлин.

"Това е денят за дълбок размисъл за това какво ще се случи в Германия оттук нататък", призна Меркел след изненадващото решение на Линднер, обявено в нощта на понеделник, пише Die Welt.

Oще по темата

Германският канцлер посочи, че свободните демократи са станали от масата за преговори в момент, в който участващите партии са били на път да постигнат споразумение.

Ангела Меркел обаче увери, че в трудния за Германия момент тя ще продължи да управлява страната отговорно.

"Като канцлер ще направя всичко необходимо, за да бъде тази държава добре управлявана в тези трудни седмици", категорична бе Меркел в изявление, направено преди часове съвместно с лидера на Християнсоциалния съюз (ХСС) Хорст Зеехофер.

Меркел заяви, че по-късно в понеделник ще информира държавния глава на Германия Франк-Валтер Щайнмайер за създалата се ситуация.

Ако се стигне до нови избори в страната, Бундестагът трябва да бъде разпуснат. Решаваща роля в тази стъпка ще играе президентът на Германия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

"Време е за размисъл за това, което ще се случи в Германия, обяви Председателят на Християндемократическия съюз Ангела Меркел"То времето за размисъл май беше по-рано, когато пълнеше Германия и Европа с мигранти. Сега малко след дъжд - качулка

20

Анонимен

преди 6 години

Много хора бъркат нещата. Аз съм в Германия и ще ви кажа от първа ръка- не само бабето, немският народ защитава ислямистите. Ходят по площада и пеят песни - добре дошли, докато ги изнасилват и взимат помощите. Има около 10-15 процента, които не са съгласни, но те нямат власт над останалите 90 процента.Не забравяйте, Германия съсипа 2-ти Европа и сега е третият път. Не е само бабето, немците са си виновни. И друг да дойде -същото.

19

germany

преди 6 години

po-dobre novi izbori otkolkoto golqma koaliciq

fallback