Снимка: архив, Reuters
fallback

Общ преглед

Увеличава се броят на жертвите на силния земен трус, разтърсил през изминалата нощ район по границата на Иран с Ирак. Тази сутрин кризисният екип към иранското вътрешно министерство съобщи за 213 загинали в Иран и 1700 ранени, предаде Франс прес. Предишните данни бяха за 141 загинали и над 800 ранени.

Oще по темата

Най-тежко пострадали са иранските провинции Керманшах и Илам в западната част на Иран, пише БТА.

Не са причинени щети на стратегически обекти като петролно-газови съоръжения, летищата работят в нормален режим.

В пострадалите райони са организирани полеви болници, раздават се храни, топли дрехи и гориво, предаде ТАСС. След първия трус с магнитуд 7,2 (според Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център) е имало 12 вторични труса с магнитуд от 3,6 до 4,7.

Огнището е било на 32 километра северно от град Сарпол е Захаб и на 100 километра югоизточно от иракския град Сулеймания. Дълбочината е била 10 километра.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предложи помощ на Иран и Ирак за ликвидиране на последиците от земетресението. Засега Багдад не е съобщил дали има пострадали и разрушения на иракска територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

ПОКАЗАХА СНИМКА ТОЧНО НА ИРАНСКАТА ГРАНИЦА СЪС ИРАК Е СТАНАЛО!!! ТОЧНО ТАМ ИМА СТАРА МИНА КОЯТО СА Я ПОЛЗВАЛИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ИРАНСКАТА ЯДРЕНА ПРОГРАМА!!!НИЕ ТРЕВА НЕ ПАСЕМ!!! АЯТОЛАХА НА ИРАН Е ДОСТА ПРИТЕСНЕН ОТКАКТО ТРЪНП МУ КАЗА, ЧЕ ЩЕ АНУЛИРА ДОГОВОРА ПО ИРАНСКАТА ЯДРЕНА ПРОГРАМА И ЩЕ ГИ ОМИРОТВОРИ :D

10

Анонимен

преди 6 години

Вчера писах че броят ще го разбереме днес. Няма начин да са само 6 загинали при тази сила и 3 минутно времетраене на земетресението. Тези дупки от смученето на нефт трябва да се запълват с нещо! Ето че една част от дупката е запълнена но остават още много. Кухините които са се образували от толкова години смучене се запълват като пластовете се сриват а това предизвиква земетресения. Всяка лакомия се заплаща рано или късно но не от тези дето смучат нефта а от обикновените овчици.

9

до 10

преди 6 години

И какво виждаш?Стоманобетонен скелет без конструктивни изменения -драстични.Разни тухлени зидарии от фасадата на земята.Ако е било плитко и наблизо при 7.2 степен даже само ще говори добре за инженера.Ще вляза в *** логиката ти ,а мексикански дърводелци по-добре ли ще я построят от ОЦБ-2 и гипсокартон ?

fallback