Снимка: Reuters
fallback

Джихадистите от групировката "Ислямска държава" си върнаха почти пълния контрол върху сирийския град Букамал, изтласквайки силите на режима и съюзниците им към периферията на този стратегически град в източна Сирия.

Това съобщи днес неправителствената организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека, цитирана от Франс прес и БТА.

В четвъртък сирийската армия обяви, че е отвоювала Букамал, последния голям град в ръцете на ИД в Сирия. Но на другия ден джихадистите успяха да си върнат контрола на близо половината от града след мощна контраофанзива.

Офанзивата на сирийския режим в Букамал, разположен до границата с Ирак, е водена главно от иракски милиции, бойци на ливанската групировка Хизбула и иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция, според неправителствената организация.

"В покрайнините на града продължават ожесточените боеве", съобщи директорът на Сирийския център за наблюдение на човешките права Рами Абделрахман. Той добави, че градът е подложен на интензивни въздушни удари, но не уточни дали те са извършвани от руската или иракската авиация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

сезирай прокурора

преди 6 години

До редактораНомер 19 популяризира и подкрепя тероризма! Това е опасна терористична пропаганда! Очаквам адекватна реакция!

36

Пучдемон

преди 6 години

До АнонименВ Сирия няма опозиция. Всеки въоръжен, който е дръзнал да смени законната власт е терорист и ако не го убият го онодат в затвора.

35

Боби

преди 6 години

До Анонимен 33До всички дето говорите за болници при ИД При радикалните ислямисти са забранени всякакви плътски докосвания и прочиеЗа това радикален мюсюлманин с медицинско образование ... магарета в космоса по вероятно ще пратят.Болниците там са просто места където по най примитивен начин вадят куршуми и осколки и да направят някоя ампутация на поразен от болест крайник А училища няма корана се зазубря още от най малка възраст в джамиите

fallback