fallback

Общ преглед

Тържествен марш, посветен на 76-ата годишнина от легендарния парад от 1941 година, премина през Червения площад в Москва в деня на 100-годишнината от Октомврийската революция.

Ноемврийският парад през 1941 г. в чест на 24-ата годишнина от революцията е продължил по-малко от половин час, но е изиграл важна роля за укрепването на духа, когато нацистските войски са се намирали на 30 км от Москва.

Oще по темата

Възстановката на този легендарен парад трябва да припомни на руснаците за героичните страните от историята, за храбростта на защитниците на Москва, заминали на фронта направо от Червения площад, пише РИА Новости.

Парадът започна с изнасяне на знамената на Русия и Москва от военнослужещи от Преображенския полк, а на площада звучеше „Свещената война“, изпълнена от оркестър. Последва историческа възстановка, в която участваха близо 300 души, представили пред публиката как са изглеждали защитниците на Отечеството от различни епохи.

През площада преминаха кавалерийската група на Президентския полк на Федералната служба за охрана, исторически роти на Министерството на отбраната, суворовци и кадети, военен оркестър и представители на военно-исторически клубове – общо около 5 000 души. Бяха задействани десетки единици бойна техника, сред които и знаменитият танк Т-34.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 130Толкова си залупен, че не си чувал за стария (юлианския) и за новия (григорианския) календар. А Маркс съвсем не е бил бедняк. Защо ли на Запад го обявиха за "Човек на хилядолетието" и преподават във всички престижни университети учението му? Ама ти откъде да знаеш такива неща?

113

Боби

преди 6 години

До 122Сталин се е страхувал от Повтаряне на Ханакил Гоу. При това сражение СССР са пратили новобранци първоначално - което им е струвало много скъпо. Обучавали са ги едва ли не на фронта. Командването на източната част на СССР се е презастраховали 1940 година и наистина е получило оборудвани и подготвени части. Япония се отказва от офанзива и срещу СССР дивизиите с прехвърлени край Москва.

112

Анонимен

преди 6 години

До св.св.Маркс и Енгелс /пост 110/Защо се напъваш да покажеш, колко си tъп, форумците отдавна го знаят! Пак се яви неподготвен! Чинелите, които реши, че доказват превъзходството на Запада пред Русия,се направени в комунистически Китай. Марка - ZILDJIAN, група SABIAN. Айде у лево!

fallback