Снимка: Reuters, архив
fallback

Бившият каталунски лидер Карлос Пучдемон заяви, че иска да се предаде на "истинското правосъдие в Белгия, а не на това в Испания“. Той добави, че не е избягал след референдума за независимост в областта, но просто не е можел да подготви защитата си в Испания, пише "Фокус" като цитира Brussels Times.

Oще по темата

Пучдемон разкритикува "извънредно варварските действия“ на испанското правителство и на министър-председателя Мариано Рахой.

Той ги обвини, че са оркестрирали скорошните събития, довели до това няколко членове на екипа му да влязат в затвора. Същевременно бившият каталунски лидер призова към "политически диалог“, който според него е единственото решение за настоящата безизходица.

Пучдемон добави, че ситуацията в момента изисква "политика, която Мариано Рахой не употребява“.

"Министър-председателят използва прокуратурата, съдилищата, полицията, дори и предприемачи. Не е правилно, че рискуваме 30 години затвор заради това, че слушахме електората си“, смята той. „Всичко това е извънредно варварско. Бях избран.

Волята на каталунския народ бе нелегално смазана от правителството на Рахой“, добави бившият каталунски лидер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

барЦелонец

преди 6 години

Андрешко,най широки привилегии имаме точно тук, в Каталуния. Три години и половина живея в областта и само *** не би го признал.

28

Андрешко

преди 6 години

До #18 Няма значение какво си подписвал,но щом не мериш всички провинции с един аршин така се получава. Не можеш да даваш по-големи права на баските,а другите провинции да ги мачкаш и да нямат същите права като тях. Така,че за всичко са си виновни испанците. Пучдемон поиска същите права като на баските Рахой му отказа,а ако не беше отказал нямаше да има отцепване,но испанското правителство щеше да има по-малко доходи за крадене.

27

Андрешко

преди 6 години

Колко си наивен Пучдемоне за истинско правосъдие...Те всички *** в едно и също гърне натечено ЕС. Щом е застрашена властта им забравят и за "демокрация" и за евроатлантически ценности. Да не говорим за свободата на словото и правото на всеки да има свое мнение. Да забравим и за свободата на личността. Имаш право да имаш мнени САМО,ако твоето мнение съвпада с тяхното...Уж в ЕС нямаше да има преследвани хора по политически причини. С нищо не се различават от методите на Ердоган.

fallback