Снимка: Reuters
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел за поредна година оглави класацията на американското сп. "Форбс" за най-влиятелна жена в света, съобщава ТАСС. Класацията е публикувана на сайта на изданието.

На второ място е британският премиер Тереза Мей. Миналата година на второ място беше бившата първа дама и бивш американски държавен секретар Хилари Клинтън, която се кандидатира за президент на САЩ, но изгуби вота.

На трето място е съпругата на основателя на компанията Майкрософт и филантропа Бил Гейтс - Мелинда Гейтс, която заедно със съпругата си има фондация, занимаваща се с хуманитарни каузи.

В челната десетка попадат още Шерил Сандбърг, главният оперативен директор на Фейсбук, Мери Бара, шефката на компанията „Дженеръл мотърс“, Сюзан Войчички, главен изпълнителен директор на YouTube, Абигейл Джонсън, шефката на инвестиционната компания “Фиделити инвестмънт”, Кристин Лагард, шефката на Международния валутен фонд, Анна Патрисия Ботин, шефката на холдинга „Сантандер груп“ и Джини Ромети, шефката на IBM.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

nai golqmo fliqnie ima v miconos Garcia prredi 10setina godini kadeto drusa tehno nadrusana s amfet I sintetichna treva

15

Анонимен

преди 6 години

Една от създателите на Ислямска държава -Ангела Меркел която докара *** ислямисти да ни режат главите и изнасилват жените и дъщерите ((( Искам сутрин като се събудя да прочета по Новините че са и пръснали мозъка или одрязали главата с резачка и набили на кол !Смърт за *** от Ислямска държава !

14

шоп

преди 6 години

Мелинда Гейтс, която заедно със съпругата си има фондация,------------------------Гейтсовица и съпруга ли има? Не знаех!

fallback