Мохамад Али Джафари Снимка:БТА
fallback

Ръководителят на Ислямският революционен гвардейски корпус генерал-майор Мохамад Али Джафари заяви, че страната му няма нужда да увеличава обсега на своите балистични ракети, защото те и в момента могат да достигнат до силите на САЩ, разположени в района.

Той добави, че новите санкции на Вашингтон спрямо Техеран "единствено ще увеличат броя на иранските ракети, както и тяхната точност", предават Reuters и "Фокус".

Oще по темата

"Обсегът на ракетите ни е 2000 км. и може да се увеличи, но ние смятаме, че той е достатъчен за Иран , защото повечето сили и интереси на САЩ в региона попадат вътре в него", заяви генерал-майор Джафари.

"Американците се опитват да наложат нови санкции срещу Ислямския революционен гвардейски корпус заради неговата ракетна програма, но това е извинение да се нанася вреда върху иранската икономика", добави той.

Според САЩ иранската ракетна програма е нарушение на международното право и на иранското ядрено споразумение от 2015 г. , защото ракетите могат да бъдат носители на ядрени бойни глави.

Иран отхвърля мнението, че иска да придобие ядрено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Боби

преди 6 години

До Анонимен 43Ано Глупави Гладни и уволнени Руски и Украински Учени са наети от ИРАН да разработят не толкова ядрената бомба колкото процеса по сепарация на елементите - Въпросните ЦентрофугиКолкото по-ефективна е една центрофуга толкова по-точно и бързо се разделят елементите - Колкото по-точно са сепарирани елементите толкова по лесно след това се извършва процеса на пречистване чрез стопилка при която се достига чистота 99.99% и нагореТова е важно за характеристиките на бомбата

41

Боби

преди 6 години

До Анонимен 42 43Ехх Ано ГЛУПАВИСАЩ Дават Ядреното оръжие на Пакистан. И именно САЩ по времето на масовото Талибанско движение а и до ден днешен в северен Пакистан Водят война на Дроновете. Защо за да не стане така че Талибаните за завземат властта в Пакистан което е напълно реален сценарий.Китай РАЗРЕШАВА Пакистан да има ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ в ПРОТИВОВЕС НА ИНДИЯКакто Границата между Пакистан и Индия не е установена с мирен договор така е и между Китай и Индия

40

Анонимен

преди 6 години

До Анониме ДЕМОНОКРАТИЧЕН САЩ СЪЗДАДОХА ИДИЛ ,ДАВАТ ОРЪЖИЕ .ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ДАВА ОРЪЖИЕ НА ИДИЛ,ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПА ВЪОРЪЖАВА ИДИЛ ,ЦИО..НИСТКИ ИЗРАЕЛ ДАВА ОРЪЖИЕ ,ДАВА ШИМОН ЕЛИЪТ-АБУ БАКР АЛ БАГДАДИ , ДАНО БОГ ГИ НАКАЖЕ ЛИЦЕМЕРНИТЕ ДЕМОНОКРАТИЦИ

fallback