Снимка: Bulgaria ON AIR

"Скандалът в Америка показва много неща, сред които и лицемерието на това общество", казва Любен Дилов-син в новия епизод на "Провокативно" с Милена Фучеджиева, който е посветен на скандала с холивудския продуцент Харви Уайнстийн.

"Аз не виждам какво толкова се учудваме. Сделката секс-храна е най-старата в историята на човечеството. Периодично такива вълни избухват и те са свързани с по-голямата картина, според мен - недовършената битка за еманципация на жените", добавя той.

Според Дилов, тук не става дума за сексуалното, защото границите всеки сам си ги слага, а другите граници са показани доста ясно в наказателния кодекс.

"Като си влязла в хотелската стая и си го видяла гол, да си си тръгнала. После се оплаквай и прави каквото искаш", добави той.

Дилов припомни, че в Япония преди години имаше подобен грандиозен скандал, но смята, че в България е абсолютно невъзможно да се случи такъв в този размах и мащаб.

"Когато едно момиче иска много лесно да пробие, кой е най-лесният път – като минеш през нечие легло, някой нещо да ти обещае... Да, 15% от обещаното става реалност. Друг е въпросът дали, когато минеш през още няколко кревата, можеш да си позволиш едно ниво, на което да не ти се случват вече такива неща", коментира авторката на книгата "Дневниците на една к*рва" Калина Паскалева.

Какво още сподели тя гледайте от 10:30 часа в 'Провокативно" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase