Снимка: архив, Reuters
fallback

Испански турист получи смъртоносни наранявания след падане на отломка от тавана на Базиликата "Санта кроче" ("Светият кръст") във Флоренция. Църквата е една от най-известните в града от времето на Ренесанса, предаде ДПА.

По данни на италианската информационна агенция АНСА мъжът, 53-годишен испански гражданин, бил ударен от нещо, което паднало от тавана. Дошлите екипи на бърза помощ само констатирали смъртта му.

Засега няма коментар от здравните и общински власти във Флоренция.

В "Санта кроче" има фрески на Джото и Донатело, като църквата е наричана още "Храм на италианските величия". Там са погребани Микеланджело, Галилео Галилей и Макиавели, има и кенотаф (символичен гроб) на Данте Алегиери, чийто реален гроб е другаде.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 1Сигурно освен акъл, нямаш и предни зъби! Ако имаш, скоро ще ги загубиш!

8

Анонимен

преди 6 години

Ох, бещастници... Какво ли сте виждали, ама пишете ли пишете... Един сведущ написал, че е строено през пръсти. Абе шилe не сресано, имаш ли идея от кога е това творение и колко земетресения е преживяло?!

7

T

преди 6 години

До АЛОНе, не стават само в БГ, но предимно в южняшките държави с подобен манталитет. Топлото време сякаш им е изпило акъла и всичко се върши през пръсти. Никой не мисли поне 2-3 хода напред и не си задава въпроси от сорта на "ами ако", за да подсигури нещата.

fallback