Снимка: Reuters
fallback

Лидерът на Каталуния Карлес Пучдемон заяви в реч в парламента в Барселона, че иска да изпрати послание за диалог на останалата част от Испания, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Пучдемон заяви, че иска мандат да обяви Каталуния за независима държава, но предлага засега да не се декларира независимост, за да се водят преговори с властите в Мадрид. Той отбеляза, че си струва да се проучи възможността за международно посредничество в тези преговори и добави, че "конфликтът" с Испания може да се реши по пътя на преговорите.

Пучдемон предложи да се изчака "няколко седмици" с цел улесняване на диалога, предаде Асошиейтед прес.

Пучдемон каза, че сегашните отношения с централното правителство на Испания не могат да продължат в този вид.
Той заяви, че Каталуния си е спечелила правото да е независима държава и се аргументира, че резултатите от референдума на 1 октомври са отговор "да" на независимостта.

В речта си Пучдемон бе силно критичен към реакцията на испанското правителство на референдума. Той обаче заяви, че каталунците нямат нищо против Испания или испанците и иска те да постигнат по-добро взаимно разбирателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

Кретен

преди 6 години

До RosenrotНито Саудитиска Арабия има интерес от ислямизиране и влияние в района. Нито ЦРУ ще има от кой да взима комисионна от трафик на наркотици. Две малки разлики.

132

Съвет

преди 6 години

До Анонимен 120 Идеята ти хич не е лоша.Така Путин ще разбере какво идиотщина направи с Крим.

131

Мнение

преди 6 години

Тоя Пуч Демон като че ли започва да разбира каква простотия щеше да направи.

fallback