Архив: Булфото

Западна Сърбия е затрупана от снежна покривка, на места достигаща до 30 сантиметра дебелина, което предизвиква проблеми с трафика и електроподаването, предаде македонската медия "МКД" .

Метеоролозите предупреждаваха за валежи в края на седмицата, но никой не е очаквал сняг - особено този, който се е натрупал в долината на река Лим в района на град Приеполе и в районите под 400 метра над морското равнище.

В областта Ябука на границата с Черна гора снежната покривка е по-висока от 30 сантиметра, а движението по магистралния път в този регион е спряно заради закъсали камиони и автобуси.

Сняг затрупа планинските райони Сърбия, много селища остават без електричество, предава електронното издание на вестник "Kurir".

Изданието съобщава за натрупана голяма снежна покривка в планините Голия, Златибор, Ядовник, Муртеница, Копаоник, Чемерница и Ябълка, както и за селища останали без вода и електричество.

Временно е преустановено движението по в долината на река Люма за Черна Гора, както и на пътя Иваница - Преко Бърдо. В района на Приеполе снежната покривка е достигнала 25-30 см.

В селата Девичи, Остатия и Окртен на планината Голия, между реките Ибър и Сръбска Морава, снегът е с дълбочина 30 см, а над 1000 жители са останали без електричество, съобщава "Фокус".

Съобщава се за обилни снеговалежи в района на Ужице в Златиборски окръг, Западна Сърбия. Непроходими са всички пътища в участъка на клисурата Тара, а снежната покривка надхвърля 30 см.

Тежкият сняг е предизвикал проблеми в електроснабдяването и в районите на Прибой, Нови Варош и Златибор.
"Kurir" съобщава, че се очаква подобряване на времето след 14 октомври 2017 г.

Затворени са и пътищата в района на Сиеница, докато жителите на Иваница, Копаоник и Златар чакат възстановяване на електричеството. RTS съобщава за голям брой паднали дървета, които са най-вероятната причина за затворените пътища и прекъснатото електричество.

В много от районите на Западна Сърбия са пострадали овощни и други земеделски насаждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase