Снимка: Reuters
fallback

Саудитският крал Салман каза днес на среща с руския президент Владимир Путин в Москва, че трябва да бъде запазена териториалната цялост на Ирак и да бъде намерено политическо решение в Сирия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Според Салман сирийската криза трябва да бъде уредена по политически път, така че да се гарантира сигурността и стабилността на Сирия и да се запази териториалната й цялост.

Той заяви, че международната общност трябва да поеме отговорност за случващото се с рохингите в Мианма.

Путин каза, че е приел поканата на Салман да посети Саудитска Арабия.

Саудитският крал отправи остри критики срещу Иран, който има близки отношения с Русия, посочва ДПА.

Салман каза на Путин, че Иран трябва да се въздържа от намеса в конфликтите в Близкия изток, защото подобни действия дестабилизират региона.

Иран и Саудитска Арабия подкрепят противникови страни в конфликтите в Сирия и Йемен. Русия и Иран са важни партньори на сирийския президент Башар Асад, на когото Саудитска Арабия се противопоставя.

Посещението на саудитския крал в Русия до голяма степен се разглежда като знак за нарастващото влияние на Москва в Близкия изток.

Путин определи разговора си със Салман като много плодотворен.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Николаев

преди 6 години

Щом и саудитите начело с краля им са на червения килим значи има защо колкото до бълХарските политици , те ще пълзят по асвалта пред кремъл но дали ще ги поканят е под въпрос. каква нация сте не знам знам само че винаги сте наведеени със сабути *** . Това не го пиша от умраза към българия и българите прекрасна страна и прекрасни хора но без самочуствие .

13

Бай джон хуй

преди 6 години

Путин да им раздаде по една сабя на Арабите и да почнат да танцуват Танц със Саби на бос крак както с чичо Дони в С.Арабия преди известно време ха ха!

12

Хм

преди 6 години

Е*ати наглия чаршаф!Обаче явно не му вървят работите,щом е дошъл на килима пред Путин!Нещо петродоларите не стигат за независима политика....Сирия,Йемен,Ирак-доста се охарчиха,а полза никаква за тях!

fallback