Снимка: архив, Reuters
fallback

Председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела изпрати писмо до председателя на Европейския съвет Доналд Туск, в което призовава за незабавно приемане на България и Румъния в Шенген.

Питела настоява Туск да предприеме необходимите стъпки. "Крайно време да се престане с отношението към българите и румънците като към втора класа европейски граждани", добавя той.

Oще по темата

Водачът на социалистите в ЕП отбелязва, че задълбочени проверки вече са показали, че двете държави изпълняват условията за присъединяване към пространството без гранични проверки.

По думите на Питела отпадането на проверките по българските и румънските въздушни, морски и сухопътни граници ще бъде не само естествена стъпка към по-обединена Европа, но и ще помогне за затвърждаване на взаимното доверие в ЕС. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

Аз пък ви казвам, че скоро няма да влезем. Това са празни приказки без покрития. Има много влиятелни хора, които са против. Те искат буферна зона между Шенген и Турция, и това сме ние - Бг и Румъния. Румънците имат дори по голям шанс, но нали вървим заедно винаги, няма как да ни разделят. Иначе досега да са ги вкарали.

7

Абе,

преди 6 години

Смешни станахте с тоя Шенген,бе. И какво като влезете? Ще станете по- богати ли,или по- европейци? ..... Ще станете два пъти по- бедни и още по- зависими. Не ви ли загряха реотаните,че за ЕС ние сме и ще си останем трета ръка хора. Не виждате ли отношението им към нас? Може ли толкова тъ....по....тия на едно място. Жалко за клетата ни Родина,предадена от своите.

6

Анонимен

преди 6 години

Какво ми пука за Шенген като нямам пари за екскурзия в България. Искането да бъдем приети в него е поради факта,че така българите ще можем да работим /да ни експлоатират/ по дълго в Европа.

fallback