Снимка: БТА
fallback

Шестима души са пострадали, след като група мъже разпръскали токсично вещество при няколко нападения в район около голям търговски център в източната част на Лондон, предаде Ройтерс, позовавайки се на полицията.
Случаят не се разглежда като свързан с тероризъм, уточни говорител на полицията.

"За известен брой хора бе съобщено, че са пострадали на различни места - смята се, че са шестима. Очакваме допълнителни подробности", съобщи лондонската полиция, добавяйки, че един мъж е бил задържан за причиняване на тежка телесна повреда.

Нападението е било извършено край търговския център Стратфорд около 20 ч. местно време. На публикувани в интернет снимки се вижда как полицаи са се навели около пострадал човек и му оказват помощ.

Свидетели разказаха, че атаките са предизвикали паника, а пострадалите се втурнали да промиват раните си с вода, съобщава ДПА. По думите на очевидците нападението е било извършено след спор.

Засега не е известно какво е разпръснатото вещество. Полицаи на мястото окачествиха случая като нападение с киселина.

През последните месеци бяха извършени серия подобни нападения във Великобритания, включително при обири. Правителството обяви през юли, че ще обмисли по-строги наказания за хора, които нападат други с киселина. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Helleborus

преди 6 години

Докато ние нямаме персонална вина за нашите частни лобита, които в тайно и зад гърба на обществото правят пакости, тези хора носят лична отговорност за омразата, която питаят към няколко континента цивилизация, без да делят виновен от невинен. Ние не можем да налагаме санкции на мирни народи, където има грешки в определени прослойки, а да се прегръщаме, търгуваме и флиртуваме с народи, които в мнозинството си ни искат мъртви и континента за тях. Тия хора искат нас за роби и територията за исляма

22

Helleborus

преди 6 години

20 Не съм много умен, вярно е. За манипулаторите и интересите е ясно. Но никой човек не може да бъде манипулиран, ако не притежава определени предпоставки, които са скрити в мисленето му. То е като магнита, хваща само на желязо. Така нашата цивилизация е податлива към теории за сладък безметежен охолен живот, а ислямската е податлива към отмъстителност. Аз не мога да знам кое точно частно лоби е подбудителя, но факт е, че милиарди хора ни желаят смъртта и поне може да отразяваме това в новините.

21

до 24

преди 6 години

Храната и в България и в чужбина е една и съща.Здравеопазването няма да го коментирам.В чужбина като отидеш в болница лекарите са хора,гледат те като малко дете,възпитани,професоналисти,работливи.В България е останал комунистическия манталитет,дай ми нещо да те прегледам.Относно върховенството на закона разликата е космическа.На Запад полицаи не взимат подкупи,от своите сънародници,а си гледат работата отговорно,както и всики институции.България е един посткомунистически запъртак.

fallback