Снимка: БТА
fallback

Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей призова за по-твърди действия за обуздаване на ядреното въоръжаване на Северна Корея, предаде Асошиейтед прес.

В реч пред Общото събрание на ООН Мей заяви, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун "продължава да не се подчинява, да провокира международната общност и да заплашва съседите си".

Тя каза, че международната общност "трябва да бъде подготвена да предприеме всички необходими мерки, за да принуди Ким Чен Ун да смени курса си".

"Когато страни подкрепят групировки като "Хизбула", за да увеличат нестабилността и мащаба на конфликтите в Близкия изток, подкрепят така наречените сепаратисти в Украйна, за да създадат нестабилност на източните граници в Европа или подкрепят криминални групи, извършващи кибератаки срещу нашите страни и организации, те поставят под въпрос правилата и основаната на тях международна система, която ни защита", заяви Мей, цитирана от ТАСС.

Тероризмът "и нестабилността, които наблюдаваме по целия свят, в много случаи се определят от действията на други държави, действащи по хибриден начин", допълни тя.

Мей обеща, че Великобритания ще продължи да "гарантира безопасността и стабилността на приятели и съюзници, както прави от поколения".

По думите й днес светът се нуждае повече от всякога от многостранни действия и затова изрази подкрепа за световната организация и нейните агенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

До до славянинСъздадоха хаус в Украйна. Толкова си могат. Куче, беззъбо старо и безмъдо куче това е вече сащ КУЧЕ КУЧЕ

18

до славянин

преди 6 години

Меки китки,ама превзеха Украйна и я освободиха от мъжагата Путин.Завзеха две трети от Сирия и я сринаха с земята,като оставиха на ислямския диктатор Асад две градчета.СК и Иран са наред.Нали видя с Кадафи,Садам и разни други мъжаги кво се случи.А накрая ще дойде ред и на Империята на злото.Ше има пак разпад.

17

славянин

преди 6 години

Когато меки китки и сексуални *** говорят за твърдост се получава перфектната комедия!

fallback