Протест във Венецуела. Снимка: БТА
fallback

Венецуелският лидер Николас Мадуро нарече президента на САЩ Доналд Тръмп "новия Хитлер" в международната политика, предаде ТАСС, цитирайки агенция ЕФЕ.

Мадуро каза това в слово по националната телевизия, предавано от президентския дворец "Мирафлорес" в столицата Каракас.

Oще по темата

"Доналд Тръмп се смята за господар на света и демонстрира това с действията си в международната политика, говорейки като новия Хитлер", заяви Мадуро по повод вчерашната реч на президента на САЩ в ООН.

Според него стопанинът на Белия дом води агресивна политика срещу венецуелския народ от позициите на "расово и имперско превъзходство".

"Обаче "никой не може да заплашва Венецуела", подчерта Мадуро и отбеляза, че въпреки обещанията на американския лидер да приеме нови санкции срещу "авторитарния режим" във Венецуела, той ще "продължи да ръководи" южноамериканската република.

Венецуелският лидер добави, че смята думите на президента на САЩ за заплаха за физическото му унищожение.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Уточнение

преди 6 години

До ПацuПърво се научи какво означавѝ" Мадуро" на испански пък тогава коментирай. Като че ли цял свят говори български...

27

Анонимен

преди 6 години

Всеки, който нападне чужда държава, независимо от повода е агресор. САЩ са най-големият агресор в света за всички времена!

26

Вярно е

преди 6 години

САЩ е окупирал много повече земи от хитлеристка Германия и кротко граби националните богатства от заграбените чужди територии.

fallback