Снимка: архив Reuters
fallback

Гражданската полиция на Испания претърси няколко сгради на регионалното правителство на Каталуния, заяви пред "Франс прес" говорител на местните власти в Барселона.

Операцията е проведена на фона на нарастващо напрежение около подготовката на референдума за независимост на испанския автономен регион, насрочен за 1 октомври – въпреки забраната на Мадрид и решението на Конституционния съд.

Oще по темата

Преди дни испанските власти иззеха над един милион листовки и други агитационни материали за референдума за независимост на Каталуния.

Главния прокурор на Испания предупреди, че не е изключено и изпращането в затвор на лидерите на сепаратистите в района.

Испанските прокурори наредиха на полицията да разследва усилията за популяризиране на референдума. Те посочиха, че служители, участвали в подготовката на допитването, биха могли да бъдат обвинени в гражданско неподчинение, злоупотреба с длъжност и злоупотреба с обществени средства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

niki

преди 6 години

При опит за референдум в Кърджали, дали да се отцепят от България или не, феновете на референдумите как ще реагират ми е интересно? Или пък референдум за отцепване на Петрич??? Коментирайте моля?

21

Анонимен

преди 6 години

НАТО кого ще нападне - Испания или Каталуния? Много весело международно положение. Каталунците ще станат смешни, ако не подкрепят независимостта.

20

do адолф

преди 6 години

Не се знае кой с кого играе.Картите още не са свалени.За сега изглежда че Путин се продаде на янките,щото се уплаши от един силен ЕС,въпреки че се беше договорил за обединение с ЕС.Свободна икономическа зона от Владивосток до Лисабон.Китай също е в положението на ЕС,притиснат от две страни.Нормално,САЩ и Русия са в упадък,ЕС и Китай са във възход,старите кучета не искат да пускат кокала,ще има битка.Но ЕС си е научил урока,две световни на наша територия с много жертви,това не трябва да се повтар

fallback