Снимка: Pixabay
fallback

Когато повечето хора си мислят за полска кухня, вероятно си представят пелмени с месо или наденици.

В столицата Варшава обаче традиционната полска кухня е преобразена, отбелязва ДПА. Вериги за вегански бургери и суши ресторанти се откриват из целия град, а все повече съществуващи ресторанти предлагат вегетариански и вегански версии на традиционните ястия.

Има дори нова онлайн карта, която да напътства вегетарианците и веганите из Варшава, пише БТА. Блогърката веган Марта Димек може да гарантира за нарастващата популярност в Полша на храната, направена без животински продукти. Тя стана един от най-популярните готвачи, въпреки че не ползва продукти като месо, масло и яйца.

Димек твори вегански варианти на традиционните полски ястия. Тя вече е издала две готварски книги, вдъхновявайки се от водещи градове като германската столица Берлин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Нико

преди 6 години

Те и украинците скоро ще станат вегани трева сено корени това ги чака е от време на преме по малко сланина а и знаят какво е голодомор светлото бъдеще ще го гледат през крив макарон

15

Анонимен

преди 6 години

Гладен човек страшно гледа и лошо мисли!

14

Дедо Гого

преди 6 години

...Веганите са най-агресивните хора!...Пич, това системно недохранване при веганите отключва първични инстинкти .

fallback