Снимка: Reuters
fallback

Между 10 000 и 20 000 бежанци рохинги пристигат всеки ден в Бангладеш от Мианма, съобщи Международната организация по миграцията, цитирана от световните агенции.

Международният натиск върху преобладаващо будистката страна да сложи край на насилието срещу мюсюлманите рохинги, живеещи в западната й част, се засилва.

Oще по темата

Кризата бе провокирана на 25 август от суровия отговор на силите за сигурност на поредица от нападения на рохинги срещу полицейски и армейски постове в западната част на Мианма.

Масовото бягство на рохингите се определя като "катастрофално" от ООН, както и като "пример като по учебник за етническо прочистване", принудило близо 400 000 да напуснат домовете си.

Според УНИЦЕФ близо 60 процента от бежанците, насочили се към Бангладеш от края на август, са деца.

ООН започна да доставя вода и санитарни материали за бангладешкото рибарско пристанище Кокс Базар, което е залято от новопристигналите, отбелязва ДПА.

Има остър недостиг на всичко, най-критично на подслон, храна и чиста вода, посочва представител на УНИЦЕФ в Бангладеш. Организацията призовава да бъдат осигурени 7 млн. долара през идните четири месеца за спешно подпомагане на рохингите.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 6 години

САЩ иска да ни обърка иска да ни докара до война това е целта на САЩ тези които са от другия бряг да не съществуват ! Лидери на световната конспирация са ни предчертали картата вече..

42

Ааааааа!

преди 6 години

СОЛИДАРИЗИРАМЕ СЕ С БОРБАТА ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА НА МИАНМАРЦИТЕ Рухинги нали са дошли на гости от Бангладеш и междувременно са решили етнически да прочистят. Е домакините не са съгласни да им се нарушават ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА и си ги пращат ОБРАТНО ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ РУХИНГИТЕ.

41

Анонимен

преди 6 години

Ако това "етническо прочистване" ще доведе до възстановяване на мира, съм твърдо "за". Не виждам как толерирането на 400000 единици от несъвместима по бит и култура етническо-религиозна група може да доведе до нещо добро. В Бангладеш ще са си точно на мястото.

fallback