Джими Картър. Снимка: архив, Reuters
fallback

Бившият американски президент Джими Картър заяви, че Съединените щати са по-скоро олигархия, а не демокрация, и отправи остри критики към външната политика при управлението на президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Картър каза, че Тръмп трябва да преговаря открито със Северна Корея за мирен договор, вместо да сипе заплахи.

Бившият президент освен това смята, че няма надежда Тръмп да постигне успех като посредник в преговори за мир между Израел и палестинците. Той се отказа от отдавнашната американска позиция в подкрепа на решение с две държави на близкоизточния проблем, припомня АП.

Картър направи това изявление пред няколкостотин свои поддръжници в неговия "Картър център" в Атланта, в Джорджия.

Без да му бъде поискан, бившият президент даде следния съвет на сегашния: "Поддържай мира, отстоявай човешките права и казвай истината".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 6 години

До Дохвайте чорбатаКакво значение ,колко минуси има на коментара ,при положение ,че сайта е пълен с руски *** и хора предпочитащи беднотията и мизерията в Русия ,пред богатия живот на Запад ?

49

Дохвайте чорбата

преди 6 години

"Я кажи сега за руската *** и рублата от която дори и българския лев е по ценен ?"Съотношението харесвания/нехаресвания на коментарът ти казва достатъчно. Няма нужда да ти се казва каквото и да било повече.

48

Анонимен

преди 6 години

До СинемаИ какво искаше да кажеш с това бе клошар ? САЩ са една от най-младите държави ,но въпреки това са най-богата и развита държава в света ,която диктува всичко по цялата планета.Държава от която зависи световната икономика и всичко останало.Историята ли ти прави успешна държавата? Русия като има история ,не им пречи да са едно икономическо джудже с мизерстващ народ и разпадащи се градове пред които дори и Кърджали изглежда като Париж,нали ? Така че , видя ли се колко си смотан ?

fallback