Снимка: Reuters
fallback

Ураганът "Ирма" е причинил смъртта на най-малко 10 души в югоизточната част на САЩ, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местните власти.

Смята се, че стихията е взела шест жертви във Флорида, три в Джорджия и една в Южна Каролина. Някои от тях са били убити от паднали дървета, а други са се удавили.

Природното бедствие причини смъртта на общо над 40 души на Карибите, отбелязва ТАСС.

"Ирма" вече загуби характеристиките си на буря и отслабна до тропическа депресия, продължавайки своето придвижване над югоизточната част на САЩ.

Oще по темата

Стихията се намира над границата между щатите Джорджия и Алабама и се движи на северозапад с около 23 километра в час. Скоростта на съпътстващите ветрове достига приблизително 56 км/ч. Тропическата депресия обаче продължава да носи със себе си силни ветрове и проливни дъждове, предупредиха метеоролозите.

Основният удар в САЩ понесе щатът Флорида, който Ирма връхлетя в неделя като ураган от четвърта категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън. Над 6,3 милиона местни жители бяха евакуирани - една от най-големите по рода си операции в историята. Над 6,5 милиона абонати в щата с население от около 20 милиона души останаха без електроснабдяване, посочва ТАСС.

АП отбелязва, че 13 милиона души във Флорида остават без ток. Над 180 000 души остават в центрове за временно настаняване.

Най-тежка остава ситуацията на архипелага Флорида Кийс, южно от Флорида, който първи понесе удара на "Ирма". Властите изпратиха на място самолетоносач и други военни кораби, за да помогнат в операциите за издирване на пострадали и подпомагане на местното население.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Берлин

преди 6 години

За сведение на yшанките:Във Флорида живеят постоянно около половин милион руснаци. Дори в Miami-Dade county има квартал Малка Москва. Аз лично съм бил свидетел как бабушка се тръшка на пода на летището и вие, защото й отказали да влезе в Щатите. Само дето не нацелува кубинките на полицайката. Така че... не бързайте с радването.

9

Гюнтер

преди 6 години

Слаба работа.Ощеее Ощееееееее

8

Анонимен

преди 6 години

В същото време България при всеки по-силен пролетен дъжд следва 3 дневен траур

fallback