Владимир Путин. Снимка: Reuters
fallback

Руският президент Владимир Путин каза, че правителството на американския президент Доналд Тръмп показва желание за намаляване на напрежението по въпроса със Северна Корея, предаде Ройтерс.

Путин заяви, че разпалването на военна истерия в кризата със Северна Корея има обратен ефект и че Пхенян няма да спре ядрените и ракетните си програми, тъй като ги смята за своето единствено средство за самоотбрана.

"Невъзможно е те да бъдат уплашени", каза той на икономически форум във Владивосток.

Oще по темата

По думите му на Северна Корея се предлага перспективата за спиране на санкциите, за да бъде стимулирана да замрази оръжейните си програми. Според Пхенян обаче рисковете за сигурността са по-големи от икономическите ползи.

"Ние им казваме, че няма да налагаме санкции, което значи, че ще живеете по-добре, ще имате по-добра и вкусна храна на масата, ще се обличате по-добре, но те мислят, че следващата стъпка е покана за гробището. И никога няма да се съгласят с това", заяви Путин.

Той призова Северна Корея да бъде включена в съвместни проекти, за да се намали напрежението на Корейския полуостров, посочва ТАСС.

"Необходимо е Северна Корея постепенно да бъде въвлечена в сътрудничество в региона, а Русия има конкретни предложения, всички знаят за това - общ път, свързващ Транссибирската магистрала и корейските железопътни линии, през Северна Корея, тръбопроводен транспорт, развиване на севернокорейските пристанища и т.н.", каза Путин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Анонимен

преди 6 години

Путин е стратег и умен човек, а чичо Доналд в случая се изхвърля, защото и на него му е ясно че със заплахи няма да постигне нищо освен унижение.

73

Политолог

преди 6 години

Дааа,типично за комунистически лидер! Преведено означава : Всички комунистически БКП-та ,от всички земни кълбета,съединявайте се! Тези лозунги сме чували 50 г. Хайде и българските комунисти да се изселят в Северна Корея - там ще са си лика -прилика с Ким-човците.

72

До Анонимен 64

преди 6 години

В този случай поаканият е Трамр. Ежи се, ежи се, па даде заден ход. Защото нападне ли КНДР, ще трябва да е с ядрени бомби! Но не му стиска - автоматически се включват Русия и Китай. 100% разгром на САЩ със същите средства. И двете страни имат вече хиперзвукови ракети, а американската програма не работи! Чета глупости по адрес на Путин. Смешно и жалко - типично за инфантилните и тъъпи русофоби. Путин е най-големият политик на ХХI век. Сирийската кампания показа на дебелогъзите какво прави малък

fallback