Снимка: БТА
fallback

Южнокорейските "приказки за помиряване" със Северна Корея няма да свършат работа. Пхенян ще разбере "само от едно нещо", заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от ДПА.

Oще по темата
В поредица постове в Туитър в реакция на новия ядрен опит, извършен от Северна Корея, Тръмп отбеляза, че е бил предупредил Юга, че приказките за помирение няма да проработят.

Тестът показва, че севернокорейските "думи и действия продължават да бъдат много враждебни и опасни за Съединените щати", написа още американският президент, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Северна Корея е държава парий, която стана голяма заплаха и затруднение за Китай, който се опитва да помогне, но без особен успех", коментира Тръмп.

Китай е единственият съюзник и безспорно най-големият търговски партньор на Северна Корея, която обяви, че е извършила с успех днес своя и шести и най-мощен досега ядрен опит.

Това предизвика острата реакция на международната общност, като Япония призова за извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, Южна Корея и САЩ не изключиха военен отговор на действията на КНДР, а Русия и Китай също осъдиха теста.

Необходимо е международната общност да окаже максималния възможен натиск над Северна Корея, призоваха министрите на външните работи на Япония и Южна Корея, предаде ТАСС.

"Обединихме се около мнението, че сега е време за максималния възможен натиск над Северна Корея", каза японският външен министър Таро Кано след телефонен разговор с южнокорейската си колега Кан Кьон-хва. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

Анонимен

преди 6 години

По времето на комунистическия диктатор Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани а след като САЩ ни донесоха свобода и демокрация имаме таолетна хартия и банани.

159

Крали Марко

преди 6 години

Мисля че тази малка държавичка(малко по голяма от Бг.). Може да рани вСърцето звяра сащ ,от което да последваЛатентна смърт. Според техните специалисти ще загинат около сто милиона души първоначално . Това при положение че не се намесят Гигантите Китай и Русия. Тогава трябва да си търсим друга планета.

158

редник

преди 6 години

До До сиромаха(редника) Много изискано джентълменско квичене :) Да не извадиха насила нечия *** от копанята че *** нещо..? Виждам не си от ИД ама тертипите им си взаимствал ? Не съм сиромаха , но все едно съм !

fallback