Снимка: Reuters, архив
fallback

Трус с магнитуд 4,6 в резултат на пропадане на почвата разтърси Северна Корея днес по-малко от 10 минути след първия трус, за който евентуалната причина би могла да бъде експлозия.

Това обяви днес Китайският център за сеизмологичен контрол, цитиран от АФП.

Oще по темата

Този нов трус, чийто епицентър е на земната повърхност, е станал в 03:38 часа по Гринуич, според китайския правителствен център, който не посочи повече подробности за това "пропадане на почвата", нито за начина, по който китайските експерти са определили причината за труса, отбелязва АФП.

Японското правителство потвърди днес, че Пхенян е направил нов ядрен опит след два поредни земни труса, регистрирани от редица чуждестранни геоложки агенции, предаде АФП.

"Правителството потвърждава, че Северна Корея е извършила ядрен опит, след като проучи информациите от метеорологичната агенция и други институции", заяви пред журналисти министърът на външните работи на Япония Таро Коно.

Той определи опита като "пораждащ изключително силно съжаление". 

Самолети на въздушните Сили за самоотбрана на Япония проверяват атмосферата за вероятно повишаване
на равнището на радиацията, предаде ТАСС.

Самолетите на силите за самоотбрана на Япония са били изпратени към района на Японско море, където ще измерят равнището на радиоактивните частици в атмосферата.

На територията на Корейска народнодемократична република (КНДР) днес бе регистрирано земетресение с магнитуд 6,1.

Малко по-късно японското правителство потвърди, че КНДР е извършила нов ядрен опит. Японският премиер Шиндзо Абе посочи, че в момента се събира и анализира необходимата информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

203

До г-н хрононавт

преди 6 години

Сигурно ще кажеш, че в бъдещето се е възцарил световен комунизъм, а Ленин е издигнат в статут на божество.

202

Анонимен

преди 6 години

Санкции, санкции, но СК граничи със КНР и РФ, какви санкции?

201

ФАКТ!

преди 6 години

До *** до 263И знаеш ли кво всички работят за да хранят арабите а руснаците бачкат за себе си да вярно в панелки са ама държавата си е Русия а не Париж трансформиран на Джалалабад!

fallback