Мария Захарова. Снимка: архив, Reuters
fallback

Руското външно министерство обвини САЩ, че застрашават сигурността на руски граждани с предвидените обиски в руското генерално консулство в Сан Франциско и в жилищата на дипломатите, предаде Франс прес.

"Искането на американските власти създава пряка заплаха за сигурността на руски граждани. Американските специални служби възнамеряват на 2 септември да претърсят консулството в Сан Франциско, включително апартаментите на дипломатите", написа говорителката на руското дипломатическо ведомство Мария Захарова. Тя уточни, че обиските ще се извършват от ФБР.

САЩ дадоха на Русия срок до 2 септември да затвори генералното си консулство в Сан Франциско и две търговски представителства в Ню Йорк и Вашингтон.

Новото ограничаване на дейността на дипломатическите мисии на Русия в САЩ е най-грубо нарушение на международното право, заяви Захарова, цитирана от ТАСС.

С действията си САЩ правят все по-тягостна вече сложната ситуация с двустранните отношения и подкопават възможностите за взаимодействие, включително за решаването на актуални международни проблеми, каза говорителката на руското външно министерство, цитирана от БТА.

"Изразяваме решителен протест срещу действията на Вашингтон, които пренебрегват международното право. Както е прието в дипломатическата практика си, запазваме възможността за ответни мерки. Това не е наш избор. Той ни бива наложен", заяви Захарова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

До 112

преди 6 години

Какъв Трамп, бе? Още един-единствен, който живее по Америка и говори Английски. Тръмп е, това е Български сайт. По-близкото до правилното произношение. За Вашингтон няма ли да се произнесеш? Аман от многознайковци. 72328

98

Miroslav

преди 6 години

До АнонименSte ti kaza zashto ni mraziat.Zashtoto sme dvuli4ni za tova ni mraziat. Anonimen daze i imeto si kriesh ha,ha,ha kolko si hrabar nali e demokratsia zashto se kriesh.

97

Анонимен

преди 6 години

НЕМА ПО-ГНУСНИ БЪЛГАРОМРАЗЦИ ОТ РУСОСЪРБОМАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ,ДА СЕ ЗНАЕ!!!А ТРЯБВА ДА ВИ ОБИГИСКИРАТ ТАВАРИШКЕ ЩОТО НА 40 ГРАДУСА ЖЕГА ПУШЕК ИЗЛИЗА ОТ КОМИНА НА ПАСОЛЯ...КОЙ ЗНАЕ КАКВИ ДОКУМЕНТИ И УЛИКИ УНИЩОЖАВАТЕ БОЛШЕВИШКА ПАС,,НА.

fallback