Снимка: Reuters
fallback

Европейският съюз не бива сам да прекъсва преговорите с Турция за присъединяването й към ЕС, тъй като Анкара ще използва това за своите цели. Това заяви днес германският министър на външните работи Зигмар Габриел, цитиран от ТАСС, в деня на отворените врати на правителството.

"Турция се отдалечава от Европа, но се опитва да представи всичко така, сякаш ние се отдалечаваме от нея", посочи той.

"Често ни задават въпроса: защо не прекратите преговорите за присъединяването към ЕС? Първо - такива няма, второ - именно това чака президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, за да каже: те самите не искат ние да сме с тях", отбеляза Зигмар Габриел.

Отношенията между Европа и Турция през последните месеци рязко се влошиха, отбелязва ТАСС. ЕС критикува положението с правата на човека в страната след неуспешния опит за държавен преврат. Анкара от своя страна реагира рязко на тази критика и турските политици нееднократно се сравняваха с европейците, а пък сравняваха германците с национал-социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

ГОРД ЕВРОПЕЕЦ

преди 6 години

До Национален Легион16ОТ 60 ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК ТУРЦИТЕ СА В ЕВРОПА И СА СЕ ДОКАЗАЛИ КАТО РАБОТЛИВИ !!! НО КОГАТО В ЕВРОПА ЗАПОЧНА ДА НАВЛИЗА БЪЛГАРСКИЯ ТАЛИБАН ЕВРОПА ПРОПИЩЯ !!! БЪЛГАРСКИЯ ТАЛИБАН ИЗТОЧВА КАРТИ,ПРОДАВА ЖЕНИТЕ СИ ,КРАДЕ КОЛИ И СЕ ЗАНИМАВА ЕДИНСТВЕНО С ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЗА РАБОТА НЕ ГО ТЪРСИ !!!!!!

36

ИСТОРИК

преди 6 години

До Анонимен33А ТЕХНИТЕ БИВШИ РОБИ ОТ КАКЪВ МАТЕРИАЛ СА ? ТУРЦИТЕ СА ДОКАЗАЛИ ,ЧЕ СА ВОИНИ И СА ВЛАДЕЛИ СТРАНИ,КОИТО СЕ НАМИРАТ НА 3 КОНТИНЕНТА ,ТАКИВА СА ФАКТИТЕ !!! А ТИ СЕ ДРОГИРАЙ И СИ МИСЛИ КАКВОТО ИСКАШ !!!

35

Анонимен

преди 6 години

.........натовските войски да окупират Турция..............Те са на парад немогат да дойдат.

fallback