Снимка: visualhunt.com

Сигнал за подозрителен дрон над Ватикана предизвика проверка на полицията и карабинерите, а полицейски хеликоптер беше вдигнат по тревога. При проверката подозрителният дрон не е бил открит, предаде ТАСС, като се позова на италианската агенция АНСА.

Още по темата
Въздушното пространство над Ватикана беше обявено за зона без полети от съображения за сигурност. Използването на дронове, включително от туристи, е забранено. Безпилотните летателни машини често се използват за снимки, както и от различни служби, включително метеорологичната.

Неотдавна терористичната организация "Ислямска държава" публикува в интернет запис със заплахи срещу папа Франциск. Освен това, в социалните мрежи и особено в криптираното приложение за онлайн чат Телеграм се появи послание на италиански с призив за действие, насочен към терористите, които не са обвързани с нито една терористична организация, пише "24 часа".

След последния атентат в Барселона, при който микробус се вряза в пешеходци, в италианските градове се разполагат прегради от цимент и циментови вази с цветя на местата за достъп до централните градски улици, тъй като много от тях неотдавна бяха превърнати в пешеходни зони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase