Снимка: Шарли ебдо
fallback

Френският сатиричен седмичник "Шарли ебдо" предизвика вълна от коментари в социалните мрежи с новата си карикатура, посветена на атентатите в Каталуния.

Oще по темата

На нея е изобразена отдалечаващ се микробус, двама мъртви пешеходци и текст: "Ислямът, религия на вечния мир...".

В редакционна статия със заглавие "Щраусите на почивка", директорът на изданието, който беше тежко ранен при атентата през 2015 г., изразява съжаление, че днес никой вече не си задава въпроси за ролята на исляма в идеологията на групировката "Ислямска държава".

"Промиването на мозъци успя да ни накара да приемем, че религиозната тематика не трябва да се обсъжда", отбелязва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Щирлиц

преди 6 години

До до 31 смешникОбединението на арабските племена е станало благодарение на исляма.Ислямската заплаха е преодоляна на запад още при Карл Велики,при нас сто години по-рано при кан Тервел.Каква отбрана,какви пет лева?

66

з

преди 6 години

много е плиткоумно да се слагат под общ знаменател една пета от населението на земята.има по-умни от вас, които са анализирали и ДОКАЗАЛИ, че религията не е причината за тероризма. Който може да чете и да мисли - може!Страх или алчност - това са основни човещки качества, колкото и да не ви се ще.

65

упс...

преди 6 години

Директорът на изданието "Шарли ебдо" е прав в едно: Някой наистина се постара да превърне исляма в Идеология и идеален Инструмент в нечий интерес!!!!!

fallback