Журналистката Ким Вал. Снимка: Reuters
fallback

Датската полиция заяви, че взетите проби от открития обезглавен човешки торс на брега на Балтийско море отговарят на изчезналата шведска журналистка Ким Вал, за която се предполага, че е загинала на борда на частна подводница, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Oще по темата

Трийсетгодишната Вал за последно е видяна на 10 август на борда на подводницата на изобретателя Петер Мадсен.

Мадсен заяви, че я е оставил на копенхагенски остров, но после каза пред властите, че на борда е станал инцидент, "довел до смъртта й", както и че я е "погребал" в морето.

Обезглавеният торс бил открит в понеделник от колоездач близо до мястото, където се предполага, че е загинала.

Датските и шведските морски служби търсиха тялото на Вал в залива Кьоге и протока Йоресунд между Дания и Швеция с помощта на водолази, сонари и хеликоптери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 6 години

Ние си имаме достатъчно изперкали дето пълнят новините с наръгани трупове и не ни интересуват изперкалите в останалите дръкави. Просто нямаме интелектуален капацитет

6

Драган

преди 6 години

Ходила е да се пляска с него и това е станало... Ако си беше стояла вкъщи или си имаше мъж с деца, нямаше да е обезглавена...

5

гого пенкилера

преди 6 години

До Киро КюмюряСакън да не си го повторил това нещо!Ще изгониш туристите от България,а те снасят кинти!Целия наш народ ще рипне като един срещу такива провокации,дето ще секнат далаверата!Сакън!

fallback