Снимка: Flickr
fallback

Кризата между Берлин и Анкара е осезаема на всички нива – турската полиция обяви, че започва обучение на кучета от домашната порода Кангал, които да заменят немските овчарки, използвани в операциите, пише вестник Daily Sabah.

Първите десет кученца Кангал вече са били заведени в полицейски тренировъчен център за кучета в Истанбул от провинция Сивас, родният регион на породата.

Собственикът, продал кучетата на полицията, заяви пред местни медии, че е съвсем нормално властите да изберат домашна порода, която да подпомага органите на реда при изпълнението на служебния им дълг, пише "Фокус".

Турските породи Кангал и Акбаш, определени като анадолски овчарски кучета, се използват основно като охранителни за добитък и са популярни сред фермерите по цял свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 6 години

То и в Турция има *** в рядкост ама има...защо си мислиш, че полицията ги взима направо от Сивас!

30

До ха-ха

преди 6 години

"Не знам забранено ли е да се изнася, аз лично познавам хора в България с кангали."Колега попринцип е забранено, до колкото знам...и ако е така явно тези из другите държави са изкарани нелегално! Кучето е страшно обвързано на стопанина си! Много обича децата!

29

ха-ха

преди 6 години

Не знам забранено ли е да се изнася, аз лично познавам хора в България с кангали. Уникално куче. Грамаден звяр. Много вярно на стопанина. Не си помисляйте даже да погледнете лошо човек, който има кангал.

fallback