Снимка: БТА
fallback

Стотина мюсюлмани се събраха на улица "Рамбла" в Барселона и скандираха "Ние не сме терористи" и "Ислямът е мир", съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрацията на членовете на мюсюлманската общност в Барселона бе организирана при чешмата "Каналетас" - едно от знаковите места на туристическата улица, където в четвъртък бе извършено кърваво нападение с микробус, за което четиримата основни заподозрени са мароканци.

Мюсюлманската общност в град Рипол, на около 100 км северно от Барселона, където живеят част от замесените в атентатите в Барселона и град Камбрилс, осъдиха тези нападения и изказаха съболезнование на жертвите.

"Каталунските мюсюлмани изразяват съчувствие към семействата на жертвите, желаят пълно възстановяване на ранените и изказват солидарност с жителите на Барселона, Каталуния и Испания", се чете днес на бележка на вратата на джамията в Рипол.

В нея се заклеймява още "всяка форма на тероризъм" и се изразява надежда, че "отговорните за тази атака ще бъдат арестувани и дадени на съд час по-скоро". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

191

Анонимен1

преди 6 години

Абсолютно съм против убиването на невинни хора, както действат из.в.е.р.ги.т.е от ИД. Това са изпеrkali psihoпати. Но, разберете, мюсюлманите също отричаме, и то категорично, убиването на невинни и мирни хора. Какво стана със света? А САЩ какви са? Те са "узаконените" терористи в света. Те първи започнаха! Те разровиха арабския кошер. "Арабска пролет" ли? Жалко! Без Садам и Кадафи положението стана неуправляемо. Още ли вярвате, че събарянето на двете кули в Ню Йорк е дело на мюсюлмани?!

190

Мечета срещу терора

преди 6 години

Дай да ги прегръщаме,за да саморедекализират,Нали туй е тъпата европейска декорация(които повечето *** наричатДемокрация и толерантност..Тук става въпрос за оцеляване на Култури и традиции,не за привидни толерантни идиотщиниИли ние или те!!???Самосъхранение или робство,свобода или смъртМизерия и ислям??живот или жени пингвини??Даже пингвините имат малко бяло!!!Не всички са терористи,но 80-95% от терора за последните15-20 години е дело на ислямската идеология

189

extremist

преди 6 години

ИСЛЯМА Е ПРЕЧКА ЗА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТОЛЕРИРА

fallback